Blommor och blader


You Found Me

Idag har det varit skola som vanligt. Började dagen med en fotolektion. Vi skulle visa upp våra bilder från en fotouppgift som vi fick för ett tag sedan. Det skulle vara tre stycken bilder på en byggnad i olika vinklar och sen en detaljbild. Jag fotade våran kyrka här i stan. Vi skulle också förmedla en känsla med bilden. Kan ni gissa vad jag är ute efter för känsla. Jag lägger bara ut en utav bilderna.



Dusch och sen sova

Jag har nyss kommit hem från jobbet nu och luktar en massa äckelfrukt om händerna. usch. Så jag tänker gå och ställa mig i en duch och sen sova för jag är sjukt trött! Skolan är jobbig. dock bara 5 veckor kvar typ:) NICE!


Flickr favoriter - Blommor/växter

I denna omgången av flickrfavoriter så har jag ändå en klar kavorit. Det är nr 14. Min systers bild. Det är inte för att hon är min syster som den där bilden är en favorit, utan jag tycker bara att den är så jävla snygg helt enkelt! HÄR har ni hennes blogg. Hon och hennes grabb på Hawaii för tillfället och kommer hem om lite mer än 2 veckor. Så vänta er coola bilder sen! (hon uppdaterar bloggen även nu när dom är på resan) IN OCH KIKA!

Vilken är din favorit? Klicka på länkarna under för att se dom större!



1.  2.  3.  4.  5.  6.  7.  8.  9.  10.  11.  12.  13.  14.  15.  16.

fix you

Det är coldplay som strömmar ut igenom högtalarna här hemma. GRYMT! Det är helt sjukt att jag ska gå och se dom i sommar. Jag kommer fan börja grina om dom spelar "talk", jag har alltid velat höra den live. Den är ju så sjukt mäktig i början. Jag längtar som snor alltså!

Fick ett tips om att läsa "pojken som kallades det", jag håller på att läsa den nu faktiskt. Sjukt bok alltså. Att någon gör sådär mot sitt barn, jag vill inte tro att den där boken är sann för fem öre. USCH! Jag blir bara arg. Dock är den bra.

Jag känner mig dukig, nu har jag fotat 3 dagar i rad. Dock är det ju bara skitbilder men iallafall. Haha


badväder

20 grader varmt har vi här i västerås! totaly awesome! Dock så är det lite kallt i vattnet än men man kan vara ute och få sol på sig iallafall!
Igår efter skolan träffades jag chrille, vi satte oss i parken och myste i solen ett tag. Efter det åkte vi hem till mig. Kollade lite tv.
Nu har han stuckig iväg och jobbat och jag sitter här. Ska snart ut i solen igen, läsa klart en bok. Någon som har något bra boktips? Jag gillar verklighetsbaserade böcker. Böcker i stil med "I taket lyser stjärnorna". Den som dom gjort film av nyligen. Det boken är så bra. Vill läsa något liknande. Så ge mig lite boktips nu va?!


Fredag

Fredagar är underbara! HELG!
Dock så sitter och jag skriver en mördarhemtenta. Den är helt sjuk. Fast jag är snart klar hoppas jag. Eller jag orkar inte skriva mera snart. hoppas på ett g iallafall.
Efter skolan är det bestämt att jag och chrille ska sätta oss och steka i solen ett tag, skönt ska det bli!
Jag har kameran med mig också så det kanske kommer upp lite nya bilder. Fast dom kommer imogron för jag kommer nog inte orka redigera idag.

Nu ska jag göra klart tentan och sätta mig och ta det lugnt sen. Herrå!

Boytoy baby


Min katt var med mig och fotade idag, vilken gillar ni bäst?

Torsdag

Alla bara försvinner från min blogg! Är det någon som har följt mig och min blogg sen jag startade den? Jag startade den i början av året.
Men men, jag hade tänkt att fota lite idag när jag kommer hem från skolan, ifall det inte är någon hemma, jag har en idé i skallen men då får ingen vara hemma och störa. haha.
Ikväll är det sista innebandyträningen för säsongen, vet inte ifall jag ska vara med, känner på mig att det kommer hända något med knät och jag vill inte ha mer ont än vad jag redan har så. haha.

Nej nu ska jag jobba lite på en hemtenta som vi fått. herrå!


Klart

Idag har jag och chrille varit och betalat våran sista del på resan. Mycket skönt att ha det avklarat. Nu måste vi bara fixa pass till chrille då hans inte längre är giltigt. Åh det ska bli så gött att åka med honom! Jag längtar. Bli ännu mer taggad nu när syrran dragit sig till Hawaii. Dom kom fram tidigt imorse, hon och hennes kille. Dom är borta i 3 veckor, snorlyx ju! Men snart ska jag också iväg. Om 2 månader typ. Dock låter det som att det är så jävla långt borta, men det går ju snabbt.

Har även idag fått tid på ortopedmottagningen för en undersökning av mitt knä på måndag. Skönt skönt! Hoppas jag får reda på operationstiden då eller något. Säger dom att jag inte får någon operation kommer jag fan bli arg alltså. Usch ja!

men men, nu är chrille här så jag ska lämna detta stället nu. Herrå!



Chrillkill


Imogron ska jag och chrille betala resten va pengarna till våran resa. Ett steg närmare värmen!
Jag längtar verkligen tills vi ska iväg. Det ska bli helt underbart att umågs med honom en hel vecka
i ett varmt land där vi bara känner varandra! Totalt mysigt!
Imorse ringde klockan tidigt, man skulle upp till skolan som vanligt, och jag stängde snabbt av ringadet för jag inte orkade gå upp. Efter det så vände jag mig och fick syn på något oerhört sött. Christian! Han ser alltid ut att sova så skönt,
Haha. Att se han ligga där och se söt ut fick mig att bli glad. Efter ett tag gick vi upp, gjorde oss iordning och käkade frukost. Allt som fattades var en kissemiss, ellerhur chrille? haha.
In och kolla hans tävling ifall ni inte gjort det än föresten!
Någon som redan har skickat in ett bridag till hans tävling kanske?

Bilder från helgen


Tisdag

Kul att det var några som upskattade mina flickrfavoriter och jag tar emot tipsen också såklart!
Nu sitter jag i skolan, har snart organisation och ledarskap. Inte kul!

Igårkväll var jag och chrille duktiga och lagade mat. Kyckling i ugn och ris. MUMS blev det!
Efter det kollade vi på film och sen sov vi.


?

Nu sitter jag i skolan. Jag vill hem hem hem, fett segt här. Efter skolan ska jag hem till chrille och mysa, vi ska laga mat och kolla film. Hans mamma är borta och kommer hem sent och chrille vågar inte vara ensam, även fast han inte säger det så vet jag att han inte vågar;) haha.

Jag undrar bara ifall det är någon som upskattar mina flickrfavoriter?
För annars så tänker jag nog dra ner på det.
Så säg mig vad jag kan göra bättre och gärna vad som är bra med det (ifall ni nu tycker att flickrfavoriterna är bra)


Flickr favoriter - Djur

Flickrfavoriterna denna veckan är våra underbara fluffiga små vänner. För det mesta är det katter men det är bara för att jag älskar dom små liven!
Ni får gärna säga vilken bild ni tycker är finast eller vilket djur som är sötast.

(Klicka på siffrorna under bilden för att se bilderna i bra kvalite)


1.  2.  3.  4.  5.  6.  7.  8.  9.  10.  11.  12.  13.  14.  15.  16.  17.  18.  19.  20.  21.  22.  23.  24.  25.

Bortsprungen

Igårkväll kom chrille hem till mig och vi drog ut och fotade lite. När vi hade kommit en bit bort såg vi en liten grabb på kanske 2-3 år. Han bara kom och gick där på vägen helt plötsligt och jag tänkte, mamman eller pappan kommer väl snart så vi tänkte inte mer på det och ungen traskade vidare. Sen när det inte kom en mamma började vi bli lite fundersamma på vart ungen skulle, ifall han var vilse eller sådär så vi följde efter honom. För en sån liten unge ska fan inte gå själv ute sådär.
Efter ett tag så började han springa, han vart nog rädd när han såg oss tror jag. Men vi fortsatte att följe efter honom. Efter ett tag så svängde han av och vi tänkte vi tar andra hållet så möter vi honom, men när vi hade kommit varvet runt så var han borta. Antingen så bodde han där eller så sprang han in i skogen. Lite svårt att gå hem efter att han hade försvunnit sådär bara, tänk om det har hänt kusen någonting!? När vi gick tillbaka hem kom det en kille på cykel som såg "letande" ut, men vi kom inte på att fråga honom ifall han letade efter någon förns han var för långt borta. Hoppas lillgrabben mår bra! Jag har bild på honom ifall det skulle bli något av detta. typ en utredning, haha.


Vackert väder

Sol sol sol. Idag är det en sån där underbar dag igen då man inte kan låta bli att le lite.
Jag älskar verkligen när solen tittar fram. Jag ser även att alla träd och buskar har börjat knoppa lite nu och all snö är borta, Sweet!
Är det någon som bor i skåne och uppe i landet någonstans som skulle vilja berätta hur vädret är hos er? det skulle vara kul att veta ifall snön ligger kvar i norr och ifall man går i shorts och linne i söder. Jag bor ju liksom i mitten av landet så.

Bilden är tagen för ett år sedan, Jag har inga nya bilder för jag har idétorka och vet inte vad jag ska fota. Men snälla ni, försvinn inte bara för det. :)



Christians tävling

Säg in ett öga på chrilles blogg, han har nämligen lagt upp en tävling där. Eller han ska! Men han har skrivit lite om den så klicka in där. Det blir riser från fotofyndet.se
Antar att det är samma prispengar som förra gången, 400kr. Det kan man köpa mycket kul för:)
IN OCH KOLLA!

16 april

Jag är nog fortfarande i lite förvånad över att jag behöver opereras igen, jag har nog inte hajjat det rikitgt än. Det känns bara konstigt att korsbandet gick av utav det där lilla som jag gjorde. Jag tog lixsom bara ett steg bakåt och fastnade lite med foten. Och jag har starka muskler som bör ha hållit mig uppe, men icke.
Jaja, jag ska iallafall och träna innebandy ldag så jag blir lite gladare:) För korsbandet kan ju inte gå av mer än vad det redan är så det är bara att köra. Jag kommer inte orka hålla mig borta från innebandyn känner jag. haha. Mitt liv är fan innebandy. En väldigt stor del iallafall.


Svaren

Idag har jag fått svaren från min magnetröntgen som jag gjorde förra onsdagen, skadan är exakt samma som med förra knät, främre korsbandet är av och menisken är lite sabbad. Herregud så kul! Fast ändå bra, för nu kommer dom göra något åt det på en gång. Läkeren jag pratade med skulle skicka en remiss till ortopedmottagningen så jag ska få en operation nu.
Då blir det inge spel för min del nästa säsong nu då. Kul kul. NOOT!

Jag har inga nya bilder idag, men det kommer nog något så småningom.
Herrå!



Tillbaka

Nu är jag tillbaka efter några mysdagar med chrill. Vi har varit på IKEA och glott på lite saker. Sen har vi spela lite GTA, sims fungerade inte. Och igårkväll tittade vi på Harry Potter, AWESOME! Dom var så små och söta i den första filmen.
Någon annan som också tittade på den?
Haha, något annat vi gjorde igår var att köpa kattmatskålar och kattmat hem till chrilles hem.
Hans mamma vill inte ha katt och vi försöker få henne att vilja ha en så vi köpte sånt där kul. haha.
Nu kommer lite bilder från i lördags då vi firade mamma, Syrran och grabben var här och vi stack ut och fotade lite :)



Det har kommit knoppar på buskarna!!!!!!!!


Vi var glada över det underbara vädret!

Hos Chrille

Ja, för er som läser chrilles blogg så vet ni säkert att han inte har något fungerade internet än utan han snyltar lite från en granne som fungerar av och till. Haha,
Jag vet inte ifall jag kommer hinna publicera detta inlägget, men vi hoppas att det går.
Jag har iallafall varit och jobbat, 8-12, jag har fått bakat idag. haha. Chrille började jobba när jag slutade så jag åkte hem till honom för att vänta så snällt. Och nu sitter jag här. Jag hittade en sims skiva i hyllan, ska nog ta och spela ifall det fungerar. Sjukt länge sen jag spelade sims. Spela ni sims när ni var mindre? Vilka spel hade ni? jag minns att jag hade det där spelet när man kan ha husdjur.
Jag är kvar här imogron och kommer hem på tisdag efter skolan igen, då får ni se lite bilder sen helgen när vi firade mamma och var ute och blåste såpbubblor och grejjer.
Herrå så länge, ha det så bra!



Påsk

Jag hajjar faktiskt inte grejjen med påsk, man käkar exakt samma saker som man käkar på julen och sen går det småskitar omkring och tigger godis (samma som på haloween). När jag var liten minns jag att pappa stängde av våran ringklocka så att vi inte skulle höra när det kom någon påskkärring. Haha. det var kul!
Dock har jag själv gått och tiggt godis, jag hajjar inte hur min mamma kunde låta mig. Jag vill inte låta mina barn göra det tror jag, det finns så många läskiga människor där ute. Dom kanske äter mitt barn istället för att barnet käkar godiset.
Jag har inget vettigt att skriva om.
Jag slängde in flickr favs idag för imogron hinner jag inte. Jag ska jobba och sen hem till chrillkill.
Idag är jag ledig, vi ska fira mamma som fyllde år i onsdags. Och idag är det megafint väder ute, solen skiner och det är 15 grader varmt, MUMS!

Denna bilden är tagen och redigerad för exakt ett år sen nu. Detta var tiden då jag var kär i rundade kanter, som jag guidade om tidigare i veckan. Klicka HÄR om ni vill se hur man gör.



Flickr favoriter - Vintage

Och som vanligt, skriv gärna vilken din favorit är.


12345678910111213141516.

Photoshoptips - Behåll proportionerna

Nu tänkte jag lära er ett smart sätt att behålla proportionerna i en bild när man beskär den.


Börja såklart att öppna bilden du vill beskära. Själv har jag valt en bild som jag tycker har lite för mycket "space" på sidan om.


Klicka ctrl+a för att göra en markering runt bilden. Efter det går du upp i "markera" listen och väljer "omforma markering". Detta gör så att du kan ta tag i bilden och dra i den hit och dit.



Här har jag dragit i markeringen. Det är alltså där markeringen ligger bilden blir beskuren, så det runt om min markering här kommer att försvinna. Vad som är viktigt att tänkta på när du drar i markeringen är att hålla in skift-tangenten, det gör så att hela bilden hänger med när du drar, håller du inte in knappen blir bilden helt vind och sne och så vill vi ju inte ha den. När du har flyttat markeringen som du vill ha den så är det viktigt att du klickar Enter. (glömmer du det så kan du inte göra nästa steg). Sist av allt så går du upp till "bild" (uppe i listen) och väljer "beskär". Nu ska du ha en proportionellt beskuren bild.
Hoppas ni får nytta av tipset.

Mitt hjärta



Jag saknar mitt hjärta!  Jag vill krama honom och pussa på hans mjuka arm.
(förlåt för bilden chrillkill men jag tycker den är söt)

Trött

Nu är jag hemma från jobbet. Eller jag har varit hemma ett tag men ändå;)
Jag är jättetrött alltså! hela kroppen är typ död. Skönt att det bara är imogron kvar. Sen är jag ledig på lördag, dock jobbar jag på söndag, men det är bara 4 timmar och då ska jag baka så det blir nog lite roligare än dessa dagarna, plus att det är 100 ob då så jag får betalt för 8 timmar. NICE!

Jag tänkte slänga ihop en flickr-favorit så jag har en på lager, vad ska det vara för tema på den? Jag vill ha hjälp!
Djur, blommor..? vad vill ni se?

Jobb jobb jobb

Idag kommer det att vara smockat på jobbet. Folk som ska köpa påskmat och sånt. Fast när man har mycket att göra så går dagarna fortare så det gör mig inget. Bara det att jag får lite småpanik när det är en massa folk runt mig och är ivägen. haha
Jag har nog tyvärr inga nya bilder att stoppa in här åt er så ni får nöjja er med något gamalt skit helt enkelt.
Herrå!


Katt

Nu har jag lagat mat som jag ska ha med mig som matlåda till jobbet. Risotto blev det. gott gott:)
Hoppas ni har en bra dag. Ni verkar tycka om min kisse så jag slänger in en till bild från igår.
herrå!



Magnetröntgen

Idag var det upp tidigt som gällde, det är ju fortfarande tidigt på morgonen, men jag har varit uppe sen halv 7 för kl 8 skulle jag vara på sjukan och magnetröntga mitt knä, fick även göra en sån där vanlig röntgen. Jag höll på att somna när jag låg i magnetröngen. För er som varit på en sån vet hur det låter och ändå höll jag på att somna. haha, men jag vågade inte somna för jag rycker alltid till jättemycket i benen innan jag somnar helt och jag var tvungen att ligga helt stilla nu så jag fick inte rycka.
Idag är det jobb som gäller, 15-22. jobbar även imogron 11-18 och på fredag 12-19. Pengar pengar pengar!



Cosmo

Detta är min katt Cosmo, han är en väldigt hårig grabb han. Men söt och väldigt fotovänlig, han sitter totalt stilla när man ska fota honom, dock for han med full fart iväg när jag slänge fram ett garnnystan åt honom. Jag tänkte typ att det skulle se fint ut om det låg ett nystan brevid honom i bilden, men han började bara jaga det. Klicka på dom småbilderna så får ni se resutlatet av en galen katt.




     

hey hey you

I söndags firade jag och chrillkill 16 månader tillsammans, vi är bra söta vi:)
Fast vi glömde totalt bort det själva, det var typ när hans mamma sa något om att det var den
5e vi bah "va? idag!" haha. Snart åker vi till ett varmt land och badar och solar och bara har det mysigt.
Jag längtar så mycket.

ps: det är ett helt awesome ljus i lägenheten så jag fotade chrillkill lite när han satt så bra där.


Photoshoptips - rundade kanter

Nu hade jag tänkt att visa er hur man göra rundade kaner på sin bild. Jag var ett tag väldigt inne på detta och gjorde så på alla mina bilder. haha. Och för er som inte vet hur man gör så kommer här en lite guide.

Det du börjar med är att öppna bilden du vill göra detta med såklart. Efter det så väljer du snabbmask verktyget (det som jag ringat in med rött längst ner). Efter det väljer du penselverktyget (den andra röda markeringen jag gjort).
Penselstorleken beror helt på hur rundade kanter du vill ha på din bild. När du valt storleken du tycker ser bra ut så gör du som jag har gjort, en "prick" i varje hörn. Se till att prickarna är ute i kanten så att dom inte svävar inne i bilden.


Sedan ska du välja verktyget "fyll" (den som jag markerat). klicka några gånger i mitten av bilden så att dom runda ringarna du nyss gjorde försvinner in med det röda. Efter du gjort det så måste du "ta bort snabbmask" Det gör du genom att klicka på samma knapp som när du valde snabbmasken. När du gjort det så ska det bli markeringar i dom små trekanterna som du nu fått ute i alla fyra hörnen och bilden ska bli normal igen (alltså inte röd). Sen är den bara att klicka på delite och efter det ctrl+ d för att avmarkera, sen är du klar.

Har du frågor så ställ dom gärna

Flickr favoriter - Svartvitt

Ni får min flick-favorites nu för jag ska hem till chirlle nu resten av helgen.
Så njut och säg gärna vilken som är din favorit utav dom.


12345678910111213141516171819202122232425.

Snart lov

Japp, en dag kvar i skolan nu. Sen är det lov lov lov. Skönt ska det allt bli. Massa mys i lägenheten med grabben:)
Och ja vad ska man säga, vädret, UNDERBART! 10 graber varmt har det bivit bara sådär. Det är helt awesome!
Hoppas att det håller i sig nu också. Har ni också sånt här fint väder?
Jag skulle också vilja veta när ni har lov? Speciellt om det är någon av mina läsare som kommer från örebro, Jag vill åka till gustavsvik och bada men inte ifall ni har lov sammtidigt för då kommer det vara smockat där! haha.


40 längder

Idag har vi varit och simmat med skolan. 1000 meter skulle vi simma. Fast våran lärare var inte där så vi simmade kanske 20. haha. Sen orkade iallafall inte jag mer med mitt knä. Med tanke på att jag har opererat mitt andra knä så kan jag inte simma ordentligt med det och nu när jag skadat andra knät så tog jag mig fram med nästan bara armarna. haha.
Efter skolan idag ska jag jobba igen, fett med segt men det är 2 timmar mindre än imogron och jag har tacos som matlåda så jag biter ihop. :)


RSS 2.0