ont om tid

Jag kommer nog inte hinna blogga mer är nu idag. Jag ska till jobbet direkt efter skolan och jobba till 22.
Imogron efter skolan ska jag också jobba till 22 så hinner nog inte då heller. Men jag ska försöka.
Slänger in någon gamla bild så ni inte tröttnar på mitt skrivade.



I skolan

Nu sitter jag i skolan igen, jag precis käkat. Som vanligt. Haha.
Idag har vi haft matteprov, jag tror det gick bra. Det känndes som det iallafall. Jag kommer säkert att få ig nu bara för det.
Senare har vi semenarium, svenskliteratur. Hejja! så jävla segt alltså.
Ajja, detta blir nog allt från mig idag tror jag. Jag ska hem till chirlle efter skolan och mysa i hans nya lägenhet. Han har fått det riktigt snyggt i sitt rum nu. Det ska bara upp lite hyllor och sådär. Sen ska han köpa en tv också;)

Herrå då! Hoppas att ni gillade flickr-favoriten jag la ut igår. Det verkade iallafall som det! Och visst får man bra med insperation från bilderna, gud ja! Dom är så himla vackra!



Dom två sista bilderna är ifrån kreta 2007. Awesome semester! 

Flickr favoriter - Solsken

Vilken är din favorit av dessa underbara bilder?  Måste nu säga att min är 4an, 9an och10an
Jag har funnit mig en ny favoritfotograf på flickr nu också. Hon är mycket kreativ och bra med efterbehandligen av bilderna. Brookeshanden, gå in där och glo!


1. ~ 2. .1005 3. ~Tiny and fuzzy~ 4. - 5. - 6. And I will love.. 7. Here comes the sun 8. You&me 9. - 10. Retro love 11. In between dreams 12. You are my heartshine 13. Day to fifty two 14. Like a wisper 15. 2/25.. 16. Cosmic

4-3

Igår spelades våran sista kvalmatch mot solfjäderstaden och vi vann, vann med 4-3.
Med 30 sek kvar på matchen ledde dom med 3-2 och jag vågade inte kolla för jag trode att det var kört för oss, men icke!
Jag hörde att alla rönnbyfans började skrika och vara glada, Linda hade dunkat in 3-3. Sen var matchen slut.
Det belv då sudden, den som göra första målet där vinner. Även där satt jag och kollade ner i golvet. Och efter någon minut blev alla sådär glada på rönnbyläktaren igen och vi spelare som satt på läktaren kutade ner och kramades och var superglada.
Vi ska upp i ettan nu! förjävla gött!

Jag sa ju att jag skulle lägga upp en flickr-favorit igår när jag kom hem efter matchen, men jag hann inte. För efter matchen så slängde vi in varå tränare i duschen och firade. Efter det drog alla hem och fixade sig för vi skulle fria.
Men ni ska få favoriterna idag, jag lovar. Jag dock inte hemma nu, men dom kommer senare i eftermiddag:)


Taggat!

Även fast jag inte ska lira idag så känner jag mig taggad till tusen! Den här matchen är våran!
Nu på morgonen har jag bara tagit det lugnt, jag ska ta och göra mig iordning nu. Kommer tillbaka med bilder sen.
Det blir väl inga finfina bilder kanske men dom får duga ändå hoppas jag. Hoppas även att ni gillade redigeringstipset jag gav er och att ni får nytta av det.
Sen när jag kommer hem så slänger jag in en flickr-favorit, hinner inte göra det imogron så ni får den en dag för tidigt ;)

Redigerins tips igen

Slänger i ett till tips. Jag ska visa hur man gör en snygg mörk "ram" i bilden som kan göra att en specifik sak i bilden sticker ut.

Före/efter



Man ser kanske inte sån jätteskillnad, men jag gillar det.

Du börjar såklart med att öppna den bilden du vill redigera. Efter det så går du in i kurvor nere vid röda ringen som jag gjort här (annars fungerar det inte). Efter det ska du mörka ner hela bilden (se hur jag gjort) Hur mörk bilden ska bli får du såklart välja helt själv. När du är nöjd klickar på OK.

Efter det gör du en markering i bilden med det runda markeringsverktyget. Markeringen du gör är det som kommer att bli det ljusa i bilden sen. När du har fått markeringen där du vill ha den så klickar du. skift+bakslag(suddknappen) då får du upp en sak som heter "fyllning" (som ni ser åvan), Det är viktigt att det är svart färg, så står det inte svart i rutan där så går du in och ändrar. När du sedan har klickat OK så kommer det innuti din markering bli ljust.
Efter det då klickar du ctrl+d för att avmarkera. Sen går du in i fliken "filter" uppe i listen och väljer sedan "oskärpa" och sen "gaussisk oskärpa". Detta gör man för att få bort den skarpa kanten. Där inne kan du bestämma helt själv hur du vill ha "kanten" Men jag brukan ha den på max, 250,0 pixlar. Men prova dig fram och se vad som blir bäst för just din bild.

Hoppas det funkar bra för er!

Snöstorm

Igårkväll drog jag och chirlle till lägenheten, vi sov där inatt så att vi skulle kunna börja måla så snabbt som möjligt idag.
Chrille köpte säng och det kom hem en soffa till lägenheten också. Så det är full rulle där nu.
Jag har dragit hem därifrån nu, man måste ju käkad liksom.

Imogron är det årets viktigaste match som spelas! Vi måste ville nu Rönnby! vi ska vinna!


Redigerins tips

Före/Efter





Jag börjar här med autonivåer. (jag brukar inte anväda mig av den ofta alls, men det blev bra på denna bilden eftersom att den var så mörk till en början)


Ett tips är att gå in här nere och redigera. Ser ni den svartvita runda saken. När du klickar där så kommer dom vanliga reigeringsverktygen fram, som tex: kruvor (som jag ska använda mig av nu), nivåer, färgbalans. osv.
Det som är bra när man går in här för att redigera är att man får ett helt nytt lager med bara kurvor. Man kan alltså gå in och göra om i kruvorna ifall man tycker att bilden blev för ljus, för mörk eller sådär. Det är bara att dubbelklicka där i diagrammet där det står "kurvor 1" så kan du fixa det du tyckte blev fel. Hoppas ni förstår. haha

Ni ser den andra röda ringen jag har gjort. Den har jag markerat för att visa hur man i lägger ihop dom här två lagrerna i slutet av din redigering när du är klar med allt. Du klickar där uppe där det är 3 små streck och en pil ner, Sen finns det ett ställe där det står "Gör till ett lager" klicka där och sen är du klar!


Man kan gå in och ändra färger på ett snyggt sätt i kruvor också, vet inte ifall ni alla vet det. Men så är det iallafall.
Det finns en kruva för svart/vitt (mörkt/ljust), en för röd, en görn och en blå. Jag har gjort så att jag har dragit lite i kurv-linjen här för att få en lite mer röd/görn aktig färg. Gå in i alla dom här färgade kurvorna och gör såhär så ska ni se att det händer något. Dock kanske det inte alltid blir snyggt. Men du redigerar såklart tills det blir fint.

När jag bilvit nöjd med bilden så lägger jag alltid till lite skärpa på bilderna, men det gör jag sist av allt.
Och nu eftersom att vi har två lager så måste vi lägga ihop dom innan vi sparar. Och det gör ni som jag förklarade där uppe.

Har ni frågor så ställ dom gärna:)

Era tips

Nu har jag fått lite tips om hur jag ska kulla behålla er här på min blogg.
Ni vill ha mer bilder, foto/redigerinstips. Ni vill veta hur jag reigerar också. Men grejjen är den att jag rigerar inte så mycket.
Men jag kan ju ändå visa en hur jag har redigerat en utav mina favorit bilder. Det kommer i nästa inlägg ;)

Hejdå på er!

Jag tappar mer och mer läsare nu. Så hejdå på er! Ni är väldigt välkomna tillbaka!
Vad ska jag skriva om för att ni ska stanna? vad tycker ni är kul att läsa? Eller vill ni att jag laddar upp mer bilder än vad jag gör? Jag vill ha tips. Jag skulle kunna göra lite mer photoshop tips, men vet inte på vad bara. Vad vill ni lära er?

Lite tips upskattas!

Studiedagar



Imogron och på fredag är jag ledig. Så jävla skönt det ska bli alltså!
Idag har jag varit i skolan. Hade först en fotolektion och sen matte i två timmar efter lunchen och efter det 2 timmars litteratur. USCH SÅ BLÄ! haha. Matteprov och svenska semenarium på måndag. Får väl se hur det ska gå för sig.

Ikväll var det träning, jag kan springa. Ett under alltså! nejdå. men det känns skönt att slippa halta omkring som en sköldpadda. Försökte vara med på en övning med det känndes lite knas sen var jag lite seg så jag kännde bara att jag sabbade för dom andra så jag gick av;)
Jag är fortfarande så jävla arg över mitt knä, men jag har väl ändå insett att det är sånt som händer, ibland har man otur och nu var det min tur. Tråkigt bara att det gick så bra för mig innan jag skadade mig. Men men. Sista kvalmatchen på lördag och jag ska stå på läktaren och skrika tills min röst blir trasig!


SISTA MINUTEN HJÄLP!

TIll skoluppgiften "vilse i naturen" gillar ni denna bild då? Eller ska det vara den med bara ett kort som jag la upp tidigare?



Hårda macaroner

Det var nyss käk, vi fick hårda macaroner typ. haha. Leffe är bra på att laga mat. NOT!
Jag har inget att skriva typ. Jag tror väl att jag ska jobba klart med att stänga vårat jävla uf-företag så att vi får vara lediga resten utav dom lektionerna. Det skulle vara gött det.
Vi är lediga på torsdag och fredag denna veckan. Skönt somsatan alltså!

Nu ska jag jobba. Herrå!


Blod och vatten

Vi fick tag på läkaren och fick tid samma kväll, skönt!
Väl där ställde han lite frågor om hur jag skadat mig och sådär sen fick jag lägga mig på en sån där sjukbänk för att han skulle kunna känna och klämma lite på knät. Han trode inte heller att det var korsbadsskada. Men jag har ju haft en knöl blak i knävecket och det var tydligen en massa vätska som låg där och hade blivit lite inflammerat. Så han stack in en nål där och drog ut vätskan, det kom lite blod med där också. myys! Han ska även skicka iväg en remiss så att jag kan få magnetröntgen nu. Skönt! Dock fortfarnade PISS att jag inte får spela på lördag heller. Jag är så sjukt sugen och jag var i sån jävla bra form när jag gjorde illa mig, usch för skador! Varför är vi inte gjorda utan skum och lite ståltråd?! haha


Bilderna är en skoluppgift. "Vilse i naturen" är veckans uppgift. Vilken gillar ni mest? jag vet att dom är rätt lika. haha (klicka för att se)

  


Semestertider

Idag ringde dom från jobbet och hörde vilka veckor i sommar som jag kan jobba. Det ända jag vet då jag inte kan är v 26, KEFALONIA MED BABE! och 22 augusti, COLDPLAY!!!
Han sa att han kommer att chemalägga mig v.27-31 typ. Sen jobbar jag ju inte hela veckor, men några dagar i veckan blir det nog. Dom veckor då jag inte jobbar ska jag väl ut till stugan och ta det lugnt. Jag älskar att vara där med familjen, och nu med chrille då också:). Om det inte är andra släktingar där så är det awesome! Riktigt mysigt är det! Sen ska vi väl iväg till göterborg iår igen, jag och chrille, hoppas jag iallafall:) Jag hoppas på en bra bra sommar iår!

Ikväll vet jag inte väl som händer än, antingen gå och hejja på brudarna på träningen eller åka till en läkare ifall vi får tag på honom. Vi ska ringa snart. Kan fortfarande inte sträcka ut knä ordentligt. Men vi får se ifall läkaren vi ska till kan fixa en magnetröntgen till mig så jag kan få reda på vad felet är.


Vit snö, vit färg

Igår snöade det igen. Det kom en hel del, dock smältde det typ på en gång för att det är för varmt för snö. Varför kommer det snö om det ändå bara ska förvsinna igen. ONÖDIGT!
Söndagen fyllde jag med att ta det en massa lugnt. Men sen frammåt kvällen kom chirlle hit, vi käkade och sen drog vi iväg till hans lägenhet för att måla lite skåp och lådor. Ont i ryggen fick man utav att sitta där på golvet och måla. Men det är sånt som händer. haha


Solfjäderstaden

Våran första kvalmatch var ju igår. Matchen slutade 1-1, välldigt lite mål för att vara en innebandymatch.
Men det var ett bra lag vi mötte. Dom tog ledningen i andra perioden med 1-0 och med 2 minuter kvar på matchen kvitterade vi till 1-1, ett jävla snyggt och välförtjänt mål till oss! Tack Mathilda för att du räddade oss där! Vi hade ridd och stolp-träffar hela tiden och jätteotur i vissa lägen. Så nu måste vi vinna nästa lördag för att gå upp till div1. Då är vi på hemmabanan också så då känns det bättre skulle jag tro. Själv satt ju jag på läktaren igår och kollade. Jag satt och skadade hela matchen utav nervositet. Helt sjukt var det!


Flickr favoriter - porträtt

Här kommer denna veckans Flickr-favoriter. Jag tänker nog börja med att säga vilken jag gillar mest utav dom också.
Och den som jag gillar bäst är Nr.11. Vilken tycker ni om bäst?
Jag fick en fråga om jag kunde länka några av mina favoritfotografer av en som heter Emma(?) Klart! Här kommer dom:
Jag tar sånna som inte kommer ifrån sverige. För där har jag rätt många. Min syster Elin, Hennes kille Stefan, Min kille Chrille och Annika. Dom är en del. Vill ni hitta deras flickr så gå ner i min meny så har ni länkar till dom där.

Mina favoritfotografer på flickr:
ianton, en otorligt grym fotograf, fotar allt ifrån självporträtt till narutbilder, hon är sjukt bra! Har följt henne sen jag blev medlem på sidan.
JenniePenni, en oerhört kreativ fotograf, underbara självfoträtt. Enkla bilder som är helt awesome. En klart favorit.
Corfu~, underbara naturbilder. Otrolig känsla för vinklar och ljus och sånt.
Littlemisspatricia, 16 år gammal och är redan en grym fotograf! Hennes naturbilder och självporträtt är sjuka. Hennes sätt att redigera på är en utav anledningarna jag tycker om henne som fotograf, efterarbetet är viktigt det också.
Rosieardy, också en ung fotograf, 18 år. Fotar för det mesta självporträtt och dom är underbara! Hon är även en jäkel på att redigera. Hon brukar lägga in en länk till hennes och hennes killes blogg där hon visar före/efter bilder.
Där lägger även hennes kille upp lite redigerings-videos ibland. Kika in där vettja!



1. 012 2. Byline by me 3. The fall 4. No title 5. Chanelle again 6. In black 7. V l a d i v o s t o k  8. Winter song 9.Explore #610. She has a secret smile 11. --- 12. Alta - splash 13. Whispering wind 14. Without face 15. The delicate movment of a thought 16. --- 17. Oh, boy! 18. --- 19. When choosing between two evils.. 20. Particle Departure 21. I am you, you are me, we are us 22. Rostor 23. --- 24. Be someone 25. ---

Feel good

Jag vet inte om jag "feel good" men det är den låten på radion, med idol-ola tror jag och jag visste inte vad jag skulle ha för rubrik. haha. Jag mår väl inte dålig heller, jag bara önskar att jag hade kunnat fått taggat inför matchen idag och kunnat spelat. Men men.
Jag satt igår och kollade igenom bilderna på Chrilles dator då jag hittade några av mina bilder så jag lägger upp dom här nu.
Nu ska jag klä på mig och sen få sjukts hem samtidigt som chirlle åker till jobbet.
herrå!


Traficlight


Fredag

Äntligen, veckorna går snabbt och äntligen är det fredag. Fredagar betyder mys med grabben.
Snart är det påsklov. Den där jesus var väl allt bra, det är han som gör så att vi har jul och påsklov. Haha. eller? jo, det måste vara så va? ajja. jag släpper det nu.

Imorgon är det första divtion 1 kvalmatchen mot solfjäderstanden. Vi måste krossa! Så imorgon vid 13 tiden far vi iväg till Motala och lirar skiten ur dom. Det vill iallafall jag att vi ska göra. Dock sitter jag på läktaren, men jag ska hejja på mina brudar ;)
Igår spelade vi en träningsmatch mot Sala, ett div 1 lag som kom tvåa i den serien. Vi vann faktiskt med 8-6. Det var en sån jävla bra match alltså, skitkul att se! Spelar vi som vi gjorde igår har vi stor chans att vinna imorgon, bara alla har rätt inställning så!

Nu ska jag och Chrille se på en film. vi hörs, herrå!

Lite foton (klicka för att se)

 

Med tanke på att det blir lite dålig kvalite när jag laddade upp dessa bilder så får ni faktiskt lov att klicka på bilderna för att se på dom idag. Haha. Jag orkar inte spara om dom i minder format heller så det får bli såhär nu.
Lite jobbigare för en kanske, men jag vill leverera bilder med bra kvalite till mina läsare/tittare.
Nu ska jag sova, god natt!

It´s never felt like this before

Skolan idag. Ingen bra dag idag för mig. Jag hatar mitt knä. Den här skiten har tagit ifrån mig en sak som jag verkligen älskar att hålla på med. Jag drömmde inatt om att jag spelade innebandy. Jag har inte ens varit ifrån det en vecka och jag saknar det redan, att springa runt och jaga en plastboll med en klubba i handen. Innebandyn var den saken som fick mig att alltid tänka på annat. När jag tränar/spelar innebandy blir jag alltid glad. Men nu får jag stå ut med den här saken istället.
KNÄT ÄR BAJS!

Jag fick en fråga av en som heter Emma ifall jag kunde länka några utav mina absoluta favoritfotografer från Flickr.
Och visst kan jag göra det, med nöje. Men dom får ni inte se förns på söndag då jag lägger upp en ny "flickr-faroriter".

Jag har varit ute och fotat idag, men jag hinner inte redigera något nu så ni får se dom någon annan dag eller senare ikväll.
Jag ska iväg på match nu.  Herrå!


20.09

Då har jag nyss varit på träning då. Kollat på när tjejerna springer på somfan! Imogron är det träningsmatch mot ett div 1 lag för att vi ska få lite träning inför kvalmatchen på lördag.

Nu sitter jag här bara. Sjunger Maria Mena låtar, hon är bra!
Jag ska väl käka något och sen hoppa in i duschen.

Jag känner för att slänga upp en flickr favorit? Vad tycker ni vill ni se eller vill ni vänta tills på söndag?


Skolan

Vårväder idag också! för skönt! Jag vaknade hemma hos min grabb idag. mys. Han är så söt när han sover. hehe
Efter skolan ska jag och han dra och kolla en sväng i hans nya lägenhet. Han ville dra till IKEA också och kolla lite grejjs, men jag tror inte att mitt knä pallar det. Får se hur det blir.
Efter jag har varit i lägenheten ska jag på min träning, dock inte träna men jag måste ju hejja på mina brudar fan! Det är kval i helgen och jag kan inte spela så då får jag vara mascot eller något istället. haha!

Herrå så länge!


Vår

Nu känns det som att våran är på väg på rikigt. Men det kommer väl snö snart igen skulle jag tro. Tråkigt om det skulle komma massa snö igen
för idag är det sol och massa fint väder:) Det känns så skönt att kunna ta på sig sin vårjacka igen. Lite kallt när jag drog till skolan imorse men fan nu är det varmt ute. Eller ja 5 grader är väl varmt? haha

Nu sitter jag och lyssnar på Maria Mena - In love again
Lyssna på den och hennes andra låtar. Hon är awesome!


GRATTIS CHRISTIAN!

Idag fyller min babe, Christian Andersson, 18 år! Gå in och gratta honom på hans blogg. då blir han glad!
Efter skolan ska jag till sjukgymnasten med knät igen sen ska jag hem och fira min kuse:)
Ha en toppendag babe. Som några kanske vet så är våran 18 present till varandra att vi ska åka utomlands i sommar.
Det ska bli mys! Någon annan som fyller idag?

Flickr favoriter

Jag är en liten nörd så jag har redan tre stycken "flickr-favoriter" klara. Det var rätt kul och sitta och leta bland alla mina 1000 favoriter, för fan så många underbara fotografer det finns ute i världen alltså! Helt underbart duktiga är mina flickrare.

Jag ska köra med olika teman på flickr favoriterna, förra temat var hjärtan som någon så smart listade ut. Haha.
Vad vill ni se för tema? Hjälp mig! Jag ska kila och duscha nu och när jag kommit tillbaka vill jag ha lite förslag;)

Om det är någon ny här som inte hajjar vad jag menar med flickr-favoriter så är det såhär att jag sätter ihop ett antal utav mina favoriter från flickr till en enda stor bild. Exempel här nedan, dom här bilderna har jag haft med förr.
(första favoriterna hade jag inget tema på)

 

Måndag

Japp. Då har man kommit hem från sjukgymnasten då. Jag blev typ inklämd mellan två andra människor som hade tid där.
Men han kännde och klämmde på knät och sa att det inte var av men kanske lite uttöjt, vilket jag inte vill att det ska vara. Usch nej, För nu kommer det väl att bli som med andra knät som höll på och dampade loss en gång per månad typ. Det hoppade ur led, var svullet som satan en vecka sen tränade jag igen och månden efter vart det samma visa om igen. I ett år höll det på sådär tills det gick av helt.
Men vi får väl se ifall svullnaden vill lägga sig så jag kan börja träna lite muskler och förhoppningsvis vara med på sista kvalmatchen iallafall.

ps. Jag hatar knän! ds.
(jag vet inte ens vad ps och ds står för)



Sjukgymnasten

Nu har min tränare fixat en tid till mig. Klockan 15.00 idag ska jag vara hos någon och kolla mitt knä.
På ett sätt vill jag att det ska vara av så jag kan få operation på en gång för ifall det bara är stukat (uttöjt) så kommer det säkert att hoppa ur led flera gånger om och det pallar jag inte vara med om en gång till. Hade så med mitt andra knä.
Fast på ett annat sätt så vill jag inte behöva gå igenom en till operation och rehabiliteringtiden efteråt. ORKA!
Men vi får väl se vad det är för fel på knät idag.

Meddelar er efter jag varit där hur det gick. Herrå!

Christian Andersson

Det går inte att finna en underbarare kille alltså. Han är totalt bäst! Han kom nyss förbi med lite tårta, en bulle och små hjärtpeppisar. Han fyller år på tisdag fast hans farmor och farfar kom och firade honom idag. Eftersom jag har ont i knät och knappt kan röra mig så fick jag lov att stanna hemma så han var söt och kom förbi med det där och gav mig pussar.
PUSS CHRISTIAN!



Flickr favoriter - hjärtan

Från och med nu har jag bestämt att det ska komma en sån här "flickr-favorit" varje vecka. Jag ska iallafall försöka:)
Jag har redan en till på lager. Satt och gjorde en nyss, jag har tråkigt.
Vilken är din favorit av dessa?


1.Sharpir Love 2.What the worl really.. 3. I LOVE I 4. Rainy days.. 5. But it was you I was thinking of 6. I guess thats why... 7. Take me away 8. I will carry you 9. All you need is 10. mmm.. 11. Heart 12. Twilight love 13. We´ll hold each.. 14. Your love is with me all the time 15. I cant catch a berak 16. They loved chuck

Sol

Det känndes så skönt att vakna imorse utav att solen lyste igenom rullgardinen. Det känns som att det var jättelänge sedan solen var framme. Det var en kort prommis för mig på kanske 10 min sen pallade inte mitt knä mera. Sen satta jag mig ute i skolan och solade lite bara, skönt vart det! Lite fräknar har det ploppat upp på näsan..
Det blev inga bra bilden sen jag var ute idag så jag drar till med gamla godingar sen i vintras.


Söndag

Vädret är helt underbart här hemma och jag vill ut och fota, men vet inte om jag orkar halta omkring ute och kryckorna orkar jag inte ha med mig. Får väl gå ut i trädgården bara eller sådär..
Min tränare ringde igår efter matchen och hörde hur det var med mig och sådär. Han skulle fixa någon sjukgymnast tills imogron så då vet vi ju ifall det är något mer allvarligt eller om det bara är en stukning typ. Jag tror ändå på det värsta.

Men jag ska fan ta mig ut. jag orkar inte sitta inne, det är ju jättefint väder. Kommer nog in sen med nya bilder får man hoppas, Jag kanske ramlar och får ligga kvar där tills någon hittar mig helt ikväll. haha. nejdå.

Hej så länge!

FANS JÄVLA HELVETTE!

Sorry för mitt språk, men mitt jävla pissknä har hoppat ur led och jag kan inte gå.
Jag som har kommit tillbaka med mitt andra knä så bra nu sen jag opererade det. Och nu ska det andra hålla på och fucka sig. Vi som har kval nästa helg, FAN FANFAN! jag hatar knän så jävla hårt! ÅHHHH!
Jag vill båda skrika, skratta och gråta på samma gång, jag ville inte missa kvalet. Jag orkar inte gå igenom en till jävla operation och vara borta i nästan ett år igen. jag pallar fan inte! Men jag antar väl att det är sånt här sån händer, man får väl bita ihop. Det jobbiga är ju att jag kände redan innan matchen att något skulle gå på tok.


Här får ni suga på en bild på mitt andra knä sen jag operarde mig förra gången.

Svartvitt eller färg?

Vad tycker ni om? svartvitt eller färg på bilderna? Själv kan jag inte bestämma mig så jag lägger upp två stycken likadanabilder bara att den ena är svartvit.


(klicka på bilderna för att se dom)
Jag gjorde såhär med dom för det blev bättre kvalite på dom av någon anledning.
Är det någon som kan hjälpa mig? Hur ska jag förminska bilderna för att dom ska bli i bra kvalite när man laddar
upp dom här? Jag förminskar dom till 1000 pixlar när jag redigerar sen brukar jag lägga upp dom på 600-700 här
på bloggen men dom blir ändå i lite sämre kvalite? HJÄLP! Borde jag kanske förminska mina bilder till 700 när jag redigerar då eller vart ligger felet?




 

Godnatt och sov gott

Sovmorgon till 12 imogron. skönt!
Träningen idag sög, jag är helt slut i hela kroppen alltså! Tuff vecka i skolan kan man säga. Men imogron får vi fika för att vi har varit så duktiga. haha.

Helgen ser ut på det viset att jag vill mysa med min grabb. Det är 100 år sedan vi bara kunde ligga kvar i sängen på morgonen, sova och kramas utan att ha något vi måste göra. Hoppas att han inte har match på söndag för isåfall blir söndag en mysdag. För på lördag jobbar han och jag har match.

Nu ska jag sova. Jag är helt slut som jag skrev för någon minut sedan. God natt på er!
 




Tips

Jag fick en fråga om hur jag har gjort när jag tog en sån bild som var med i ett tidigare inlägg.



Det är inte alls svårt. Sätt fokusen på M( manuell) så att du kan ställa in den själv.
När jag tog den här bilden stog jag uppe på en bro över en bilväg. Det jag gör är bara att göra så att fukusen inte
ligger på bilarna. Man gör så att hela bilden blir suddig. I vanligafall skulle det se jättefult ut men när man tar sånna här bilder ska det inte vara någon fokus i bilden alls.
Finns det fler frågor så ställ dom gärna:)

12 mars

Det var tydligen Annika som hade gjort lite gratisreklam för mig! tackar så mycket för det:) det är alltid kul med nytt folk!

Slänger in en gamal bild då jag inte hinnit fota något denna veckan. Det har varit sjukt fullt upp i skolan.
Bilderna är ifrån göteborg. Jag och chirlle var där i höstas någon gång.


Någon som gjort reklam?

Hallå! sen igår har det kommit 10 stycken hit till mig som prenumenerar på min blogg! galet. haha
Är det någon som gjort reklam för mig eller något?! Säg mig vem isåfall så ska du få ett stort tack!

Idag ska vi spela upp våran pjäs som vi hållit på med i några veckor nu. Det kommer nog att blir bra, fast jag tror inte att publiken kommer att fatta så mycket. Vi ska alltså göra en egen pjäs på djungelboken, fast på engelska. I början av projektet fick vi läsa själv djungelBOKEN på engelska, vilket vart helt sjukt. Det finns sälar och grejjer med i boken. haha.
Nu har vi iallafall gjort en egen tolkning av djungelboken så mowglii är en lite braat unge som är på en fest och blir full för första gången sen går han ut och tar luft och sen ramlar han ner för en kulle och på så sätt kommer han ner till gettot.
Det ska alltså motsvara den senen så mowglii i filmen kommer till djungeln,. haha. Ni kanske inte hajjar, men det är kul!


Skolan

Sitter i skolan nu. Har nyss käkat något som skulle föreställa korvstroganoff, fan va det var äckligt! menmen. Nu kommer lite gamla bilder från förra sommaren, jag längtar så mycket till denna sommar så jag måste nästan lägga ut bilderna.


Lättnad och ilska

Fan så skönt att att uf-mässan nu är överstökad! Nu är det väl bara allt efterarbete som gäller. haha.
Kul att det företaget chrille fotade för vann tävlingen "bästa uf-företag" och "bästa vara". Så nu ska dom till
mässan i stockholm och tävla vidare, jag håller tummarna, grattis till er:)
Det sugiga med mässan var ju när alla montrar skulle plockas ihop. Utav 60 pers i 2an på min skola så var det 4 stycken som hjälpte till att plocka in alla saker i bussarna som skulle tillbaka till skolan igen. Det var tunga väggar, soffor, stolar och massa skit. Sen när vi kom till skolan igen så hjälpte vi till att plocka in det i skolan också. Och det var bara min grupp på 4 pers + 2 stycken från 3an som var där och hjälpte till. så 6 stycken utan 60. Det är ju toppen! Fan va arga vi var alltså. fyfan!

Nu sitter jag bara här. Har smockat i min popcorn nyss, det var gott!
Imorgon fyller syrran 22 år, ni på hennes blogg och gratta henne!



100

Mina prenumeranter har länge legat runt 90 men nu sen jag la in det där tipset så kom det några fler så nu är jag uppe på 101 om man ska vara exakt. Kul som tusan:)
Kommer väl dock tappa dom lika snabbt. Menmen. Jag får väl slänga in lite fler foto/photoshop tips kanske då.
Vad vill NI ha tips på som jag kan skriva om?

Idag har jag och min UF grupp varit och föreberett våran monter och imogron smäller det! HAHA. Fan så jag inte tycker om UF. Alla andras montrar var sjukt seriösa. Shit säger jag bara. Vi får väl se hur det går imogron.




Hjärt fötter



Jag har ingen fantasi så jag körde på min gamla idé att rita mig själv på fötterna. haha

Tips

Det var någon som frågade mig på en utav mina frågestunder jag hade förut ifall jag inte kunde visa lite fototips och när jag redigerar bilderna.

Foto tips:
Fota alltid på Manuell. (Har själv typ nyss börjat med det, har varit för lat innan) Men bilderna blir bättre om man fotar på manuell, det är vad jag tycker iallafall. Du ställer alltså in alla inställningar själv, bländarvärdet, slutartiden, vitbalans mm..
Sen en sak jag tycker är viktigt att tänka på när man fotar är att ha tänkte ut lite innan vad man är ute efter. Att ha en bild i huvet redan innan du fotar. Sen tycker jag även att det är viktigt med ljuset och vilka vinkar man fotar i.

Photoshoptips:
Jag fotar i RAW-format. Vet inte hur jag ska förklara RAW. Men alltså kameran "förstör" inte bilderna när man tar kortet utan när jag sedan lägger in bilden i datorn så är det exakt så som när jag fotatde. Fotar man med "vanligt" format så gör kameran egna inställningar och gör om bilden lite. I RAW så blir bilden som man fotar den. Tror att det är något sånt?



När man öppnar en bild i photoshop som man har fotat i RAW-format så får man upp en sån här ruta där man kan leka lite extra med bilde. Ifall bilden har blvit för mörk eller för ljus så kan man göra den så man vill ha den utan att det ser konstigt ut, det är det som är bra med RAW.



Den här bilden valde jag att beskära 50x50 för jag tyckte att det såg bäst ut. Det andra som var med på bilden var oskarpt och tråkigt. Detta är ett tips som jag har. Beskär bilderna så att man lägger märke till det intresanta i bilden. Jag gör det inte på alla mina bilder men på några stycken.
När jag redigerar använder jag mig av, som ni ser på bilden, kurvor och selektiv färgändring. Till sist slänger jag på lite skärpa. Även där får man se så att det blir bra. Jag är alltid rädd att överdriva när jag redigerar, att det ska så för "fake" ut. Men var inte rädda människor!

Slutresultatet:




När jag fotade denna bilden så ville jag har "bokeh" i bakgrunden så jag ställde mig i den vinkeln jag ville att fotot skulle bli i. Här hade jag tur att solen låg på lite lätt också.

Har ni fler frågor så är det bara att fråga.

Mina flickr favoriter

Jag var lite sugen att göra en sån här när jag såg Annikas. Jag vill så gärna visa vilka jag ser upp till inom foto.
Om jag ändå var hälften så bra som alla dom här så skulle jag vara överglad.
Jag har försöka göra en sån här lite då och då när jag har tid och ork.



1.By order of .. 2. Together 3. If I have.. 4. --- 5. Handle with care 6. what´s left of me 7. Read something 8. Underwater love 9. Des cheveux roux 10. Ablutophobia II 11. --- 12. 4 13. Hopes 14. You may be my lucky star 15. My cat is dramatic 16. 5507 17. .0096 18. Color me 19. --- 20. Thank you selence 21. Cow 22. All star 23. Nina, my beloved wiemaraner 24. 115/365 25. Penfold



7 mars

Hejsan! Idag är det jobb som gäller. 15-22. Sen ska jag hem och sova och imorgon ska jag ta en fet sovmorgon, om inte min katt väcker mig vill säga.

Igår var det skola och vi gjorde inte så jättemycket. Förbereder oss för våran teater och UF-mässan som är på tisdag.
Usch! Efter skolan gick jag på stan ett tag medans jag väntade på chirlle som var och gymmade. Jag fann mig två bikinis en svart och en röd prickig. Jag längtar efter sommaren och min och chrilles resa så varför inte förberda sig med lite badkläder liksom;). Sen köpte jag en rödrandig tröja och en jacka. Var inne på att köpa en skinjacka men fan det kommer bli så varmt om man ska ha den som vårjacka när solen ligger på som mest så det fick bli en lite tunnare "prasseljacka" från jc istället.
Efter någon timme kom chirlle ner på stan sen åkte vi hem till honom.
Nu är jag hemma igen för som alltid på lördagar så jobbar grabben.

Jag har inte hunnit fota något denna veckan, men det kanske blir något imorgon då jag har hela dagen ledig.



Studio bilder



Linus va rolig att fota, han var riktigt badass. haha
Dessa bilder är också, precis som macro bilderna jag visade för några dagar sedan, en skol uppgift.
Det är meningen att vi ska lära oss använda ljuset så det ska se snyggt ut!

15 månader

Idag har jag och Christian varit tillsammans i 15 månader. Som sagt så brukar inte detta firas, men det är väl skoj att komma ihåg det iallafall. haha. Vet inte om jag skrev det, men igår va vi och betalade första delen på våran resa. I sommar åker vi till en grekisk ö som heter Kefalonia, det ska bli helt underbart! bara han och jag. Mys.


4 mars

Dagen började med en rolig foto lektion, jag och linus fick leka i studion, kommer bilder därifrån sen när jag kommit hem. Det var kul och fota i studio.
Nu har vi käkat och våra 3or har kört sin "och så finns det dom som har flera 100 dagar kvar". Fett dryga. Sen kastade dom ner massa flygplan på oss som satt och käkade sen var dom tvugna att städa, SÄMST! haha.

Ajja, efter skolan ska jag träffa chrille och vi ska betala våran resa. Eller iallafall en liten del. Det ska bli kul. För du känns det som att det är pårikigt. fast det är lite läskigt också. Vi kommer komma vilse. HAHA.
När vi har betalat klart och sådär så ska jag hem, slänga i mig något att käka sen åka på träning. Hoppas det går bättra än i måndags iallafall.


Old pic


Längtar efter sommaren

Hejsan. Nu sitter jag i skolan. Jag har skrivit klart ett arbete som ska vara klart om 2 veckor, det känns skönt. Nu slipper jag stressa sönder nästa vecka då jag har massa annat att göra. UF-mässan och teater slutspurten på ett annat skolarbete då vi ska spela upp en pjäs.

Idag efter skolan ska jag dra in på en resebyrå och fråga lite saker angående min och chirlles resa.
Sen ska jag hem och bara ta det lugnt. Tisdagar är den ända dagen i veckan då jag har en ledig kväll. Så jag ska sätta mig och kolla på oc, kanske fota lite med självutlösaren. Får se om jag får någon insperation.

Nej nu ska jag finslipa lite på det där arbetet och sen så slutar jag typ. Ha det fint! Kanske kommer med någon bild ikväll då!


2 mars

Jag kännde att jag ville kompitera förra inlägget lite. Det var en sån kass bild så jag lägger upp lite old ones med bra kvalite. Bilderna är ifrån i somras när ni var i stugan.




Skolan igen

Japp, då var skolan igång igen då. Massa saker som ska fixas, dock fixade dom flesta sakerna sig idag, så det var skönt.
Efter skolan så tog jag bussen till stationen, vem orkar gå in till stan i snöoväder? Vid stationenen står min grabb och väntar på sin buss så jag hoppade av min buss för att pussa honom. Vi snackade lite sen var vi tvunga att dra åt varsitt håll.
Väl hemma så var det bara att stoppa i sig lite käk och sen åka på träning. Den sög hårt idag. usch usch!
Nu när det är skolan igen så kommer det förmodligen inte bli så många nya bilder från min sida. Jag ska förska knäppa lite när jag får tid. Men annars så redigerar jag gamla bilder och lägger in, så helt bildlös ska jag väl inte vara.

Mycket dålig kvalite på bilden, det är för att jag kopierat den från min bdb då jag inte har den kvar på datorn längre. Kännde ändå för att visa lite vad jag kan göra. haha
Det var en uppgift i media. Man skulle hålla på och klippa och klistra. vad tycks?


Vårmånad

Är det nu det ska bli vår kanske? Det skulle sitta fint iallafall.
Idag var det somsagt jobb för min del. 7-13 så det var inte sådär jättejobbigt. Fast det är väl inte kul att jobba direkt. Men man får ju pengar, och ska man åka utomlands i sommar så måste man ligga i. haha.

Senare idag kommer chrille hit, vi ska käka mat och mysa:) Sen imogron är det ju skola som sagt. USCH! jag vill inte.
hoppas dom här 5 veckorna tills nästa lov går snabbt bara. Är det någon annan som har UF i skolan? isåfall, tycker ni att det är kul? För jag tycker att det är piss alltså. Sjukt jobbiga saker man måste fixa runtomkring, och ifall något går fel kan man bli stämd och massa. Fan sjukt igentligen.


RSS 2.0