Photoshoptips - rundade kanter

Nu hade jag tänkt att visa er hur man göra rundade kaner på sin bild. Jag var ett tag väldigt inne på detta och gjorde så på alla mina bilder. haha. Och för er som inte vet hur man gör så kommer här en lite guide.

Det du börjar med är att öppna bilden du vill göra detta med såklart. Efter det så väljer du snabbmask verktyget (det som jag ringat in med rött längst ner). Efter det väljer du penselverktyget (den andra röda markeringen jag gjort).
Penselstorleken beror helt på hur rundade kanter du vill ha på din bild. När du valt storleken du tycker ser bra ut så gör du som jag har gjort, en "prick" i varje hörn. Se till att prickarna är ute i kanten så att dom inte svävar inne i bilden.


Sedan ska du välja verktyget "fyll" (den som jag markerat). klicka några gånger i mitten av bilden så att dom runda ringarna du nyss gjorde försvinner in med det röda. Efter du gjort det så måste du "ta bort snabbmask" Det gör du genom att klicka på samma knapp som när du valde snabbmasken. När du gjort det så ska det bli markeringar i dom små trekanterna som du nu fått ute i alla fyra hörnen och bilden ska bli normal igen (alltså inte röd). Sen är den bara att klicka på delite och efter det ctrl+ d för att avmarkera, sen är du klar.

Har du frågor så ställ dom gärna

Kommentarer
Postat av: DENNIS FOTOBLOGG

Hade en annan teknik för runda hörn men denna var betydligt smidigare, mycket bra!//Dennis

2009-04-07 @ 00:33:29
URL: http://dennisfoto.blogg.se/
Postat av: bente

Takk for tips! Jeg har aldri lært meg å bruke masker, jeg burde kanskje gjøre det snart ;)

2009-04-07 @ 09:23:14
URL: http://icefeather.blogg.no
Postat av: FINA

tror det finns många olika sätt att göra det här på. det här var smart!

2009-04-07 @ 10:51:29
URL: http://www.metrobloggen.se/fina
Postat av: vicky

Tex som på det här kortet så är det som prickar på bilden. Hur gör man så det blir så? :)

2009-04-07 @ 18:18:07
URL: http://www.trumvirvel.devote.se
Postat av: Matilda - Fotoblogg

Svar till Vicky:

Jag kunde inte komma in på din blogg så jag svarar här, hoppas att du ser detta.

Sånna där "prickar" kan man kalla för "bokeh" och det är alltså sånt som är oskarpt i bilden. I mitt fall här så är det snö som solen blänker på som gör dessa "prickarna" och när jag har fokus på annat i bilden så blir snön såhär. Man kan även fuska till sig dessa prickar genom att lägga på en bokeh-texture.

2009-04-07 @ 18:43:28
URL: http://adayofmylife.blogg.se/
Postat av: jonna

Matilda! Det är så bra att du tipsar om sånt här!

Men hur sparar man bilderna man gör i photoshop i ett format som funkar att ladda upp på bloggar?

Tack om du svarar.

2009-04-07 @ 21:28:06
URL: http://jonnasjoberg.blogg.se/
Postat av: Felicia

Åh, fiffigt! Tack för tipset :)

2009-04-07 @ 22:29:36
URL: http://ohyikes.blogg.se/
Postat av: Josse

hej!

Jag brukar titta in här ibland, det är fint här. Nu skulle jag vara kreativ och testa att runda mina hörn men nej, det som verkade så smidigt. Min färg bleknar när jag klickar på delete och markeringarna är kvar. Jag har inget annat lager än bakgrunden, vad för fel inställning har jag gjort då? //josefine

2009-04-09 @ 22:29:04
URL: http://staccato.se
Postat av: Josefine

hej igen.

Jo men visst, jag har sett till att mina prickar inte syns längre för att mittenfärgen tagit över ordentligt. Men jag måste ju stå med någon konstig inställning då jag klickar på delete och får en grå bild istället fär att den klipper ut de fina markerigarna. Jag ska fortsätta undersöka detta ikväll, man får ju inte mer spännande i livet än vad man gör =)

2009-04-16 @ 11:48:25
Postat av: Anonym

Allt funkar jättebra förutom att ringmarkeringarna är kvar sen på bilden. Alltså det blir runda kanter men man ser fortfarande ringmarkeríngarna på bilden?

2009-04-16 @ 21:51:33
Postat av: Matilda - Fotoblogg

Anonym: Då måste du klicka flera gånger inuti bilden med fyll verktyget för att det ska fungera. Det räcker inte att bara klicka en gång med fyll (det är då det blir rött) utan du måste klicka 5 ggr kanske.

Prova det ska du se:)

2009-04-16 @ 22:20:57
URL: http://adayofmylife.blogg.se/
Postat av: Josse

ha! jag är tillbaka för jag skulle bara säga att jag löste problemet så att säga. Jag hade kommit åt nån inställning och det tog ett bra tag att lösa och då glömde jag att jag skulle testa igen och nu, då gick det finfint. =)

2010-01-06 @ 00:07:17
URL: http://josefinesfoton.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0